Niko Aleksanteri Kauko Kirjoituksia itsenäisen Suomen puolesta

Pakolaiskriisin ratkaiseminen kaipaa itsenäistä Suomea

Ympäri Afrikkaa ja Lähi-Itää raivoavat sodat ovat aiheuttaneet vakavan pakolaiskriisin,
joka koskettaa koko Eurooppaa, myös Suomea. Valtavat pakolaismäärät pyrkivät Eurooppaan pakoon USA:n ja sen liittolaisten sotia, joista monet on ainakin hiljaisesti hyväksytty EU-maiden korkeimpien päättäjien taholta. 

Suomi osana EU:ta onkin vain ajopuu, joka ei juuri omaansa eikä muidenkaan kohtaloon voi paljolti vaikuttaa. EU-jäsenyyden ja euron murrettua taloutemme meistä on tullut köyhtyvä periferinen maa, joka talous jo muutenkin yskien ottaa vastaan pakolaisia EU:ssa luodun yhteisvastuuperiaatteen mukaisesti. Todellinen vastuunkanto vaatisi Suomen kansalta nyt aivan erilaista rohkeutta ja avunantoa.

Juuri nyt maailmanpoliittinen tilanne tarvitsisi EU:hun kuulumatonta, itsenäistä ja puolueetonta Suomea, joka olisi taas rauhandiplomatian suurvalta. Suomi voisi vanhojen perinteidensä mukaisesti kutsua pakolaistulvan takana olevia sotien osapuolia Helsinkiin neuvottelemaan rauhasta. Näin voitaisiin parhaassa tapauksessa saada aikaan suurvaltojen välillä ratkaisuja, joissa Suomi välittäjänä voisi auttaa miljoonia ihmisiä.
Tähän Suomi ei voi koskaan pystyä vastaanottamalla pakolaisia, koska rahamme ja resurssimme eivät kokonaisten kansojen auttamiseen riitä.

Osana EU:ta tuemme hiljaisesti sotien jatkumista ja vähillä aineellisilla resursseillamme voimme auttaa vain muutamia kymmeniä tuhansia pakolaisia elämään paremmin, mikä maailman mittakaavassa on rikka rokassa, ja joka ei millään tavalla poista itse ongelman syytä.
Itsenäisenä, puolueettomana valtiona voisimme neuvottelutaidoillamme auttaa kokonaisia kansoja saavuttamaan rauhan ja sen mukana paremman elintason.  
Itsenäisyyspuolue IPU haluaakin rakentaa Suomesta diplomatian suurvallan, joka mieluummin ratkaisee ongelmia, kuin on osa niitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat