Niko Aleksanteri Kauko Kirjoituksia itsenäisen Suomen puolesta

EU:sta eroaminen ei ole "radikaali ja iso juttu"

            Mikä oikeastaan on radikaalia?

On korkea aika päästä eroon suomalaisia vaivaavasta käsityksestä, että ero Euroopan Unionista olisi liian "iso juttu" tai" liian radikaali" yhteiskunnallinen ratkaisu suomalaisille ja maallemme. Kyseessähän olisi kuitenkin vain paluu jo hyväksi todettuun omaan valtioomme eli itsenäiseen Suomeen. 
Itsenäiseen Suomeen palatessamme saisimme takaisin oman rahayksikkömme, oikeudet säätää omat lakimme ja oman itsenäisen ulkopolitiikan; kaiken mitä oikeasti itsenäiselle valtiolle kuuluu.

Mitä radikaalia tai liian isoa suomalaisille tässä meille tutussa valtiomuodossa muka olisi? Sillä tarkka havannoitsija ennemminkin voisi todeta, että Suomen EU-jäsenyysaika on ollut radikaalipiirien yhteiskunnallinen kokeilu, joka on mennyt kaikilta osin pieleen.

Eikö oikeastaan ollutkin tavattoman  "iso ja radikaali juttu" juuri se, että itsenäinen Suomi liitettiin federalistien toimesta puoliväkisin EU:hun ja euroon , valheita ja vääriä lupauksia kansalle antaen. Lupaukset mitkä suomalaisille annettiin on rikottu röyhkeästi yksi toisensa perään ja Suomen ruusuiseksi kuvailtu tulevaisuus EU:ssa on ollut pettymyksiä ja piikkejä täynnä.

Eikö nimenomaan  se ole meidän kannaltamme radikaalia, että EU-Suomesta siirretään teollisuutta ja työpaikkoja kovaa vauhtia pois, yritysten ja tehtaiden lyödessä lappua luukulle harva se päivä.
Eikö "liian iso juttu" olekaan se, että hyvin koulutetut, pitkän työkokemuksen omaavat, ammattinsa erinomaisesti osaavat ihmiset joutuvat työttömyyskortistoon EU-Suomessa? Ja ilman todellista toivoakaan uudesta vastaavantasoisesta työpaikasta. 

Miksi me emme ihmettele mistä johtuu, että eläkeikää pitäisi EU-Suomessa nostaa, vaikka samalla yhteiskunnan käytettävissä oleva teknologia ja tuottavuus jatkuvasti paranevat? 
Eikö muka ole radikaalia ehdottaa 65-vuotiaalle koko elämänsä työtä tehneelle, että sinun onkin jatkettava työssä vielä vuosia, meillä ei olekaan maksaa eläkettäsi? Mihin työmme tulokset oikein häviävät? 
Eikö ole radikaalia, että samaan aikaan kun nuoret ovat massoittain ilman työtä, niin vanhuksia pakotetaan työskentelemään pidempään? 
Miettikääpä sitä.

Eikö se ole radikaalia, että maassamme asuntolainojen maksu kestää kymmeniä vuosia, mutta vastaavasti työpaikkansa ja tulojensa varmuudesta ei kukaan enään nykypäivänä tiedä mitään, kun parikin vuotta eteenpäin varmaa leipää on jo pitkä aika suomalaisten työntekijöiden stressaavassa arjessa jatkuvien YT-neuvottelujen aiheuttaessa unettomia öitä ja harmaita hiuksia.
Eikö se ole radikaalia, että palkkoja yritetään EU-Suomessa laskea, kun niiden pitäisi nousta vähintään hyödykkeiden hintojen mukana? Entä onko radikaalia, että Pohjois-Suomessa äidit synnyttävät autossa, kun synnytyssairaalaan on niin pitkä matka? Olemme tässäkin asiassa palanneet aina 1960-luvun tasolle saakka, viisikymmentä vuotta taaksepäin.

Miksi  me olemme yhtäkkiä euroaikana muuttumassa takapajuisiksi impivaaralaisiksi, vaikka resursseja pitäisi olla enemmän kuin koskaan? Kannattaisiko suomalaisten miettiä ketkä ovat tehneet ne virheelliset päätökset, jotka ovat johtaneet tähän syvenevään ahdinkoomme?

Eikö ole radikaalia, että nykyiset eduskuntapuolueet hautaavat maamme velkavuoren alle tätä mätää järjestelmäänsä ylläpitääkseen  ja samalla  pitääkseen itsensä kaikin keinoin vallankahvassa kiinni?

Eikö ole radikaalia velkaannuttaa tulevatkin suomalaiset sukupolvet vain jonkun ohimenevän poliittisen ideologian, tässä tapauksessa EU-federalismin, vuoksi? Miksi näiden liittovaltiohourupäiden annetaan vetää koko maamme  mukanaan suohon?
Miksi alistumme tällaiseen?

 

                         Todellinen "liian iso juttu"

Olisiko "liian iso juttu" erota EU:sta ja palata omaan valtioomme, itsenäiseen Suomeen ja alkaa rakentaa sitä omilla ehdoillamme, eikä kansainvälisen suurpääoman tai uuden eurooppalaisen imperialismin ehdoilla? Näin saisimme helposti käännettyä koko ylläkuvaillun katastrofaalisen "kehityksen" toiseen, kannaltamme edulliseen suuntaan.

Kertoo suuresta ja laajalle levinneestä typeryydestä, että nyky-Suomessa kutsutaan radikaaliksi sellaista puoluetta kuin IPU, joka haluaa rakentaa maatamme suomalaisten hyvinvointi etusijalla.
Onko muka liian radikaalia pyrkiä rakentamaan sellainen yhteiskunta, joka tarjoaa nuorille töitä sekä mahdollisuuksia elämänsä suhteen ja jossa vanhuudestaan voi nauttia ilman, että tarvitsee tehdä työtä kokoomusnerojemme johdolla hautaan asti.

 Onko meille liian "iso juttu" ottaa käyttöön oma kansallinen valuuttamme, markka, ja itsenäinen keskuspankki, joiden avulla voimme vaikuttaa ratkaisevasti oman kansantaloutemme ongelmien ratkaisemiseen? Onko vakituisten työpaikkojen tarjoaminen sekä ruoka ja -energiaomavaraisuuteen pyrkiminen liian radikaalia nyky-Suomelle?

Vai onko oikeastaan se todellinen "liian iso juttu" tavallisille suomalaisille ihmisille se, että uskaltaisi äänestää niin kuin oikeasti ajattelee? 

Vai tehdäänkö äänestyskopilla se oikeasti radikaali ja äärimmäisen typerä ratkaisu, että äänestetään niin kuin aina ennenkin vaikka hyvin tiedetään, että metsään menee taas kerran ja nykypäättäjät jatkavat yhteiskuntamme repimistä suuntaan, johon sitä emme haluaisi viedä. 
Sitä on jokaisen suomalaisen syytä pohtia mielessään ennen seuraavia vaaleja, sillä sitä saa mitä tilaa. 

Sen luulisi nyt tulleen jo kaikille selväksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Meni syteen tai saveen, eeuuhun olemme liittyneet ja siinä avioliitossa on syytä pysyä. Vai onko parempia vaihtoehtoja?

Piskuinen markka-parka joutuisi heti globaalien pankkikeinottelijoiden lypsylistalle. Sorosit sun muut rosvot iskisivät heti.

Rajan takaa iskee meitä Putinin trolliarmeija yötä päivää. Vähitellen alkaisi Suomi liukua itään, lapsiasiamiehet ja pekmannit mellastaisivat. Sekö olisi ITSENÄISYYTTÄ?

Parempi EU-veneen alla kuin tossun alla.

Käyttäjän nikokauko kuva
Niko Kauko

Kyllä on Leolla erikoiset periaatteet.

Näillä Leon metodeilla esim. alkoholistin ei edes kannata harkita ryyppäämisen lopettamista, kun kerran pulloon on joskus tartuttu ja valinta tehty.

Itsenäisyys ja vastuunkanto omista asioistamme taitaa olla asia, jota pelkäät eniten, kun et näe muita vaihtoehtojakaan kuin olla joko "EU-veneen" taikka tossun alla.

Vai onkohan täällä sitten liikeellä joku EU-trolli, joka jaksaa noista Venäjän trolliarmeijoista vauhkota ja samalla siinä sivussa puolustaa Suomen EU-jäsenyyttä, vaikka se olisi kuinka turmiollinen suomalaisille......

Tiedämmehän, että EU:llakin omat trollinsa on....

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Muistan Leon itse kirjoittaneen tänne Usariin blogin Paikallisraha.

Ruotsillakin on oma keskuspankki ja valuutta. Se jo todistaa, että eurossa olo ei kannata.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sorosit sun muut rosvot iskisivät heti."

Ei kelluvaan valuuttaan isketä, siinä iskee vain näpeilleen ja noi venäjä-trollit on vain natottajien propakandaa. EU on kaikkea muuta mitä suomalaisille luvattiin joten avioero on paras vaihtoehto Suomelle.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Niko Kauko: "Kyllä on Leolla erikoiset periaatteet.
Näillä Leon metodeilla esim. alkoholistin ei edes kannata harkita ryyppäämisen lopettamista, kun kerran pulloon on joskus tartuttu ja valinta tehty."

Eipä alkoholismia kannata lopettaa jos enemmistö kansasta on sitä mieltä ettei siitä ole pahemmin haittaa, jopa rattoisaa silloin tällöin. Kyllä on Nikolla erikoiset todistelut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"mieltä ettei siitä ole pahemmin haittaa, jopa rattoisaa silloin tällöin."

Hallitus ainakin on vakaasti sitä mieltä ettei hyvin mene ja jotain pitäisi tehdä mutta kun EKP antaa vain yhden suunnan ja se on alaspäin.

Toimituksen poiminnat