Niko Aleksanteri Kauko Kirjoituksia itsenäisen Suomen puolesta

Soini huolissaan suhteistaan eliittiin

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan hallituspuolueiden välinen luottamus on hallitusta uhanneen kriisin jälkeen rakennettava uudelleen. 

Soinin mukaan hallitusta uhannut kriisi jättää poliittiseen päätöksentekoon ongelmallisen lommon tai haavan, joka vaatii hoitamista. Voisi näin ulkopuolelta todeta, että kunpa Timo Soini suhtautuisi äänestäjiinsä yhtä vakavasti kuin eliittiin, jonka piireihin hän on nyt hallituksessa päässyt mukaan.

Näissä Soinin lausunnoissa ei olisi mitään outoa taikka vakavaa, jos Soini ei olisi luvannut persujen olevan uudenlainen puolue, joka muuttaa Suomen poliittista kulttuuria siihen suuntaan, että kansaa ja äänestäjiä kuullaan ja arvostetaan myös  vaalien jälkeen. 

Mutta Soini ja perussuomalaiset ovat osoittautuneet hetkessä pahimmiksi sanansa syöjiksi Suomen poliittisella kentällä ja samalla liittyneet mukaan haukkumiensa "vanhojen puolueiden" hallitsemistyyliin innolla, joka ihmetyttää jopa perussuomalaisten pahimpia epäilijöitäkin.

On tilanteeseen ja perussuomalaisten nykytyyliin sopivaa, että puolueen puheenjohtaja Timo Soini on huolestuneempi suhteistaan eliittiin, eli hallituspuolueisiin keskustaan ja kokoomukseen, kuin omiin ja todennäköisesti nyt myös entisiin kannattajiinsa, joiden luottamus perussuomalaisten politiikkaan on galluppien mukaan suorastaan romahtanut.

 

Mitä todellinen kansalle omistautunut johtaja tekisi?

Perussuomalaisten takinkääntöpolitiikan jälkeen Soinin suurimman huolen pitäisi olla se, että kuinka syvän haavan tai lommon persujen hallitustaival on jo jättänyt heidän ja heidän äänestäjiensä välille. Ja se, että miten ja millä keinoin tämä haava voitaisiin mahdollisesti parsia umpeen.

Perussuomalaisten "suurena kysymyksenä" pitäisi olla, että voiko tätä luottamusta enää rakentaa uudelleen ja mitä toimenpiteitä se nykyiseltä puoluejohdolta se vaatisi. Toimenpidelistalla harkittavana pitäisi olla jopa koko puoluejohdon uusiminen, että puolueen kurssia saataisiin korjattua ja näin uskottavuus äänestäjien keskuudessa saataisiin ehkä takaisin.

Todellinen kansan asialla oleva poliitikko pitäisi heti kriisikokouksen, johon kutsuttaisiin puolueen aktiivit ja jäsenet, ja jossa käsiteltäisiin syitä, jotka ovat johtaneet äänestäjien luottamuksen menetykseen. Kriisikokouksessa tulisi miettiä ja etsiä keinoja, joilla äänestäjien luottamus harhapoluilla seikkailevaan puolueeseen palautettaisiin. 

Tällaisen kriisikokouksen järjestämisen Soini on nimenoman torpannut ja turvautunut jopa laittomiin erottamisiin, jotta puolueen Soini-johtoisen politiikan arvostelijat saataisiin vaikenemaan ongelmista luomalla pelon ilmapiiriä perussuomalaisten keskuuteen.

 

Ammottava haava Suomen kyljessä

Sen lommon tai haavan syvyyttä Soini ei ilmeisesti mieti yhtään minkä hän on tehnyt äänestäjilleen ja isänmaalleen. Hänen pitäisi olla huolissaan itsenäisyyttä kannattavista suomalaisista, jotka hän oli vaaleissa saanut taakseen vilpillisellä politiikallaan, jossa hän on esittänyt itsenäisyysmielistä ja EU-vastaista poliitikkoa.

Se, että itsenäisyysmielisiä voimia on kerääntynyt Soinin taakse, merkitsee Suomelle sitä, että EU on saaanut persujen ensimmäisen vaalijytkyn jälkeen jo pahimmassa tapauksessa  8-vuotta lisäaikaa vahvistaa otettaan maastamme tämän huijauksen takia.

Monet EU:n ja euron vastustajat antoivat äänensä hänen johtamalleen puolueelle, ja tämän petoksen jälkeen maassamme on taas entistä enemmän politiikkaan ja puolueisiin uskonsa menettäneitä äänestäjiä, joita on vaikea heidän pettymyksensä takia saada edes uskottavan itsenäisyysmielisen puolueen, kuten IPU:n, taakse. Missä on Soinin vastuunkanto ja huoli tästä?

Jos Soinin tyyliin ravitermeillä tätä asiaa kommentoisi, niin pettyneille ja epäuskoisille suomalaisille ja perussuomalaisille pitäisi kai sanoa, että todellisten itsenäisyysmiesten ja -naisten pitäisi viimeistään nyt vaihtaa hevosta.

Itsenäisyysihmisten ei tulisi antaa enää yhtään lisäaikaa EU:lle ja sen valtapyrkimyksille Suomessa. 

Mutta juuri sen he ikävä kyllä tekevät, jos he edelleen jatkavat toimintaansa perussuomalaisten "väärän messiaan" joukoissa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minä nään todella ammotavan haavan siinä etteivät nämä pienpuolueet halua yhdessä muodostaa vaalipuoluetta jossa ne olisivat jäsen järjetöinä, niin mieluisat puheenjohtajan paikatkin säilyisivät.

Olisi todella kiire,sillä monet vaalit painavat päälle ja ryhmä muut näyttävät olevan nousussa gallupeissa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suomi on kansana politiikassakin jakaantunut heimoihin.

Käyttäjän nikokauko kuva
Niko Kauko

Äkkiä ajateltuna näissä "pienien" yhteenliittymissä on se ongelma, että helposti se selkeä tavoite ja maali sitten puuttuu, kun kaikki vetävät köyttä hiukan eri suuntiin. Esim. osa haluaa olla EU:ssa ja kehittää sitä, osa ei halua olla EU:ssa, osa ei tiedä haluaako olla EU:ssa vaiko ei....

Äänestäjälle käy helposti tässä tapauksessa samoin kuin persuja äänestäessä, ettei saa sitä mitä tilaa, eikä voi olla varma mitä siellä eduskunnassa sitten ajetaan, jos joku sinne yhteenliittymästä pääsee.

IPU:lla on selkeä tavoite eli itsenäinen Suomi, jonka myös ohjelmamme tekee varmasti selväksi. Tässä suhteessa IPU:n äänestäjä voi olla varma siitä, että saa sitä mitä tilaa eikä riskiä muunlaisesta politiikasta ole.

Toimituksen poiminnat