Niko Aleksanteri Kauko Kirjoituksia itsenäisen Suomen puolesta

Väyrysen aloitteesta

Paavo Väyrysen 53000 allekirjoitusta saanut kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen eurojäsenyydestä on yleisesti kannatettava.

Kansa ei koskaan saanut Suomessa sanoa mielipidettään markan korvaamisesta eurolla, koska Suomessa euro otettiin käyttöön pelkällä hallituksen tiedonannolla(sic). On syytä muistaa, että kaikissa muissa Euroopan Unioniin kuuluvissa Pohjoismaissa järjestettiin kansanäänestys euroalueeseen liittymisestä ja kaikissa niissä se kansan taholta torjuttiin.

Kansanäänestyksen järjestämistä eurosta voisi ajatella ainakin tilaisuutena tuoda perustavanlaatuisia ja vaiettuja asioita EU-jäsenyydestämme julkiseen keskusteluun. Näitä ovat mm. EU-jäsenyyteemme ja euroalueeseen liittymiseemme liittyvät perustuslainvastaisuudet.

Kansanäänestyksen tulokseen vaikuttaminen tulee olemaan euron vastustajille ikävä kyllä kovin vaikeaa, kun lähes kaikki Suomen tiedotusvälineet sekä koko valtiojärjestelmä resursseineen ovat unionistien ja federalistien käsissä.

Ja on huomattava, että kun Suomi on jo unionistien toimesta kyseenalaisin menetelmin ajettu eurojäseneksi, niin nyt pelkästään pelottelemalla ja uhkailemalla suomalaisia isolla kriisillä, jos eurosta nyt luovuttaisiin, saavutetaan toivottu tulos euron kannattajille.

Muutoksenpelkoa on siis helppo nykytilanteessa käyttää hyväksi, vaikka eurojäsenyyden vahingollisuus Suomen taloudelle on jo melko yleisesti tiedossa. Tämä on ikävä tosiasia, vaikka muutos on juuri sitä mitä Suomi nyt tarvitsisi.

Kansanäänestyksessä eurosta on omat vaaransa ja riskinsä siis myös euron vastustajille. Federalistit saisivat myönteisellä kansanäänestystuloksella lisää legimiteettiä omalle linjalleen, mikä olisi ainakin väliaikainen tappio Suomen itsenäisyysliikkeelle.

Silti ajattelisin, että pelkästään jo tiedon leviämisen kannalta eurokansanäänestyksen järjestäminen olisi niin suuri asia, että vaikka euron vastustajat äänestyksen nyt häviäisivät, niin keskusteluissa leviävä tieto euron ja EU:n vahingollisuudesta Suomelle synnyttäisi tuhansia ja taas tuhansia uusia suomalaisia, jotka olisivat valmiita työskentelemään itsenäisen Suomen eteen.

Uskon, että itsenäisyysliikkeellä on kuitenkin loppupelissä ja pidemmällä tähtäimellä vain voitettavaa, jos kansanäänestys eurosta järjestetään. Siksi itsenäisyysmielisten on sitä syytä tukea.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tässä on hyvä muistaa että euro sitoo meidät täysin liittovaltioon ja loppukin itsenäisyys on historiaa. Ruotsi ja Tanska eivät tähän lähde, ovat sen jo ilmoittaneet, mutta Bulgariasta, Romaniasta ja Kreikasta saisimme sitten maanmiehiä joiden velkoja, sosiaaliturvaa ja eläkkeitä pääsisimme maksamaan. Faktat tietäen suomalaiset eivät tähän lähde, mutta virheitään on vaikea myöntää.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Itse asiassa Väyrysen nykyinen komentti tuohon olisi ainoa järkevä eli erottaisiin eduskunnan tiedonannolla (kuten liityttiin laittomasti aikanaan) ja tarvittaessa järjestettäisiin aikanaan kansanäänestys (laillinen), josko haluttaisiin siihen liittyä. Tuo voitaisiin tehdä riittävän nopeasti mutta on silti epärealistinen kun liian varovaisia eurobroilereita eduskunta ja hallitus täynnä.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

EU tutkii nyt Puolan demokratiaa, kun siellä on rajattu perustuslakituomioistuimen toimialuetta ja valtiovalta puuttuu valtion omistamaan mediaan. Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta lainkaan ja YLE on täysin poliitikkojen hallussa. Kuka vinkkaisi EU:lle?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kuka vinkkaisi EU:lle?"

Suomi on EU:n mallioppilas, ei komissio meidän asioihimme puutu vaikka päitä putoaisi. Puola kävi vastahankaan pakolaisten taakanjaossa ja komission piti näpäyttää ja sanktioita voi vielä tullakin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"On syytä muistaa, että kaikissa muissa Euroopan Unioniin kuuluvissa Pohjoismaissa järjestettiin kansanäänestys euroalueeseen liittymisestä ja kaikissa niissä se kansan taholta torjuttiin."

Ei kovin valtava joukko tuo "kaikki". Maitahan on kaksi: Ruotsi ja Tanska. Vain Ruotsi jäi käytännössä euron ulkopuolelle. Tanskan kruunun euroarvo on pysynyt promillen tarkkuudella samana koko ajan, vaikka maan hallitukset ovat noudattaneet kansan halua pitää symbolinsa. Onhan niillä kuninkaallisiakin.

Kovin hitaasti tuo 50 000 äänen kerääminen sujui, joten tuskinpa eduskunta ryhtyy hukkaamaan rahaa kansanäänestykseen.

Käyttäjän nikokauko kuva
Niko Kauko

Niin, mitäpä sitä rahaa hukkaamaan demokratian vuoksi. Hyvin on purrut Jari-Pekkaan euroeliitin ideologia. Demokratiahan tulee turhaan liian kalliiksi!

Halvinta olisi siis kai Pohjois-Korean malli.....

Toimituksen poiminnat