Niko Aleksanteri Kauko Kirjoituksia itsenäisen Suomen puolesta

Kaikki pelkää Donald Trumpia

Maailmanpolitiikassa on juuri nyt käsillä erikoinen ja kiinnostava ilmiö kun Donald J. Trump etenee vauhdilla ja voimalla kohti presidenttiehdokkuutta Yhdysvaltain republikaanisessa puolueessa.

Tämä täysin erilainen ja loputonta itseluottamusta uhkuva poliitikko etenee voitosta voittoon, vaikka hän on matkalla ehdokkuuteen loukannut puheillaan lähes kaikkia etu- ja äänestäjäryhmiä.

USA:ta ja sen oligarkiaa muistuttavaa poliittista systeemiä on hallittu suurella rahalla, mutta nyt suureksi yllätykseksi ja  yläluokkaan kuuluvien kauhistukseksi juuri yltiörikas miljardööri on se, joka pystyy haastamaan harvainvaltaisen systeemin ja jopa mahdollisesti voittamaan sen. 

Upporikas miljardööri Washingtonin poliittisten piirien ulkopuolelta kaatamassa USA:n oligarkiaa, siinäpä siis meille odottamaton juonenkäänne. Rohkea ja suorasanainen Trump oivaltaa ja uskaltaa  sanoa ääneen ja ymmärrettävästi USA:n yhteiskuntaan vuosikymmenien aikana kasaantuneet vaikeudet. Siinä hänen suosionsa salaisuus.

Niin sanottu "establishment"  ja vieläpä yllättäen  myös moni kriittiinen vaihtoehtomediakin pelkää Donald Trumpia kuin ruttoa ja monet tavallisetkin ihmiset puhuvat  hänestä jo vihaksi muuttunut pelko taakkanaan, mutta ajatellaanpa asiaa vähäsen tarkemmin ennen kuin lyödään Trumpia kuin vierasta sikaa.
Pitää muistaa, että ihmisillä on tapana siltikin pelätä muutosta, vaikka he tietäisivät, että sitä tarvitaan, ja sen takia suhtautua ennakkoluulolla ja vihalla sellaiseen, mistä he eivät paljoa tiedä eivätkä ymmärrä. Media on tässä pelon lietsonnassa suuri syyllinen.

 

Parjattu Trump on todennäköisesti askel parempaan

Donald Trump on yhdysvaltalainen nationalisti, joka vastustaa "vapaakauppaa" ja globalisaatiota. Hän on isolationisti, joka on kyseenalaistanut NATO:n ja USA:n maailmanpoliisin rooliin ja todennut, ettei velkaisella USA:lla ole enää varaa käsistä ryöstäytyneeseen imperialismiin. Lisäksi Trump on luvannut muuttaa mm. Euroopan pakolaiskriisin aiheuttanutta USA:n sotaista ulkopolitiikkaa järkevämpään suuntaan, hän vastustaa triljoonien tuhlaamista Lähi-Idän "pakkodemokratisoimiseen", jonka tuloksena on syntynyt romahtaneita valtioita, joiden jättämiä valtatyhjiöitä täyttävät mm. ISIS ja muut terrosristijärjestöt. Trump on myös luvannut rakentaa Meksikon kustannuksella paljon parjatun muurin USA:n ja Meksikon rajalle rajoittaakseen laitonta maahanmuuttoa ja huumevirtaa Meksikosta USA:han. Muuriin hän on sanonut jäävän ison oviaukon, josta siirtolaiset pääsevät kyllä tästedeskin sisään USA:han, mutta tästedes vain laillisesti. 

Trump vastaa vaatimuksillaan kansan huutoon. Hän saa kurjuuteen, työttömyyteen ja liittovaltion  imperialismiin kyllästyneeltä USA:n kansalta vahvaa kannatusta. Demokratia pelaa näin, mutta demokratia on rahan valtaan tottuneelle "establishmentille" ja oligarkialle yhtä vaarallista kuin rutto. Ovathan monet USA:n antidemokraattisten globalisti-imperialistien maailmanhallinnan välineet murtumassa Trumpin kampanjassaan ajamien tavoitteiden myötä. 

On siis ymmärrettävää, että globalisaatiota ja "vapaakauppaa" ajava ns. establishment, johon USA:ssa kuuluvat lähes kaikki vaikutusvaltaiset republikaanit ja demokraatit, vihaavat ja pelkäävät Trumpia. Trumpin politiittinen linja ja vaalipuheet toteutuessaan olisivat nopea kuolinsiku amerikkalaiselle imperialismille ainakin nykymuodossaan. 

 

Muutosta haluavatkin vastustavat

Donald Trumpia näyttävät vastustavan sekä globalistit, että globalisaation vastustajat, mikä on todella erikoista.
Monesti on niin, että muutosta parutaan ja toivotaan ja sitten kun se tulee, niin se ei  kuitenkaan kelpaa, jos sen "kasvot" eivät ole odotetunlaiset. Trumpin tuoma muutos  kuitenkin aiheellisestikin pelottaa maailmalla, koska USA:n muuttuminen suuntaan tai toiseen vaikuttaa koko maailmaan. Se on täysin selvä, halusimme me muut sitä taikka emme, koska USA on edelleen maailman mahtavin valtio ja nykyisen maailmanjärjestyksen merkittävin luoja ja ylläpitäjä.

Järkeväthän toki ymmärtävät, että Trumpin linjaa noudattamalla  Yhdysvallat voisi vetäytyä pitkän aikavälin toivottomasta taloudellisesta tilanteestaan hallitusti, eikä Washingtonin nykypolitiikkaa jatkamalla vasta ennen pitkää  tulevan hallitsemattoman taloudellisen romahduksen myötä. Sellaisen hallitsemattoman romahduksen kaikkia seurauksia ei kukaan voi ennustaa, mutta se olisi joka tapauksessa huonompi vaihtoehto niin maailmalle kuin USA:llekin, kuin Trumpin ajama "järkiintuleminen".

Ainakin lokalisaatiota kannattavien voimien pitäisi olla Trumpista riemuissaan, sillä koko maailmaa hallitsevan ja kehitysmaita riistävän "vapaakaupan" ideologian takana on juuri USA ja sen hallitsemat WTO, Maailmanpankki ja IMF. USA on luovana voimana myös vapaakauppasopimuksissa NAFTA, TTIP ja TTP. 

Jos USA Trumpin johtamana kääntää tässä asiassa kelkkansa ja alkaa toimia maailmanlaajuisia vapaakauppasopimuksia vastaan, niin juuri se saattaa olla toivottu uusi alku juuri lokalisaatiolle. Trumphan vastustaa vapaakauppaa, oli hänen motiivinsa siinä mikä tahansa, ja tavoite toteutuessaan tuo mukanaan tullimuureja, mitkä väkisinkin edistävät lokalisaatiota, jonka pitäisi olla päivän sana.

Trump on myös toteuttamassa monia niitä vaatimuksia mitä vasemmisto on vaatinut ja on vahvasti USA:n työläisten puolella, mutta jostain syystä hän ei monelle vasemmistolaiselle kelpaa ja hänet leimataan rasistiksi. Rasistiksi leimaaminenhan ei nykymaailmassa paljoa vaadi, sillä jo laittoman maahanmuuton vastustaminen saa leimakirveet viuhumaan.

Myös pasifistien luulisi kirkuvan onnesta Trumpin suosion myötä, sillä jos Trumpin lupaukset muuttaa USA:n ulkopolitiikka enemmän diplomatiaan kuin sotaan nojaavaksi toteutuvat, niin sehän merkitsisi kokonaisten valtioiden tuhoamisen loppumista ja Lähi-Idän ja Afrikan pakolaiskriisin alkusyyn häviämistä.

 

Kaikkia ei voi miellyttää

Kaikissa on huonot puolensa ja Trump tyyleineen ei tietenkään kaikkia miellytä, mutta Trumpin ajamat tavoitteet olisivat varmastikin koko maailmalle positiiviset. Pelkästään USA:n ulkopolitiikan muuttaminen rauhanomaisemmaksi ja "vapaakaupan" vastustaminen ja siitä perääntyminen tai radikaalit sääntömuutokset siihen olisivat jo muutos parempaan suurelle osalle maapalloa. Kysymys on niin isoista asioista, että moni ei niitä edes ymmärrä tai halua ymmärtää, koska haukkuminen ja muutoksen vastustaminen on helpompaa.

Kyse on siis niin suurista asioista, että jos ne edes osaksi toteutuvat, niin Donald Trump on oikeasti Nobelin rauhanpalkinnon arvoinen mies, toisin kun Barack Obama. Siis se, että Trumpin tyyli tai naama ei jostain syystä miellytä, pitäisi jättää taka-alalle, kun aletaan oikeasti ajatella mistä ja minkä kokoluokan asioista tässä on kyse.

Toki on mahdollista, että Trump osoittautuu petturiksi vaalilupaustensa suhteen niin kuin Barack Obama tai Suomen Timo Soini. Voi myös olla, että yksi vahva ja rohkea mies kuitenkin osoittautuu loppujen lopuksi liian voimattomaksi USA:n oligarkiaa vastaan, mutta siinä tapauksessa meno vain jatkuu entisellään, niin kuin Hillary Clinton USA:n presidentiksi valittaessa tapahtuisi kuitenkin. Trumpin mukana on siis paljon voitettavaa ja vähän hävittävää loppupeleissä.

Vai haluavatko jotkut "maailmanparantajat" Trumpia vastustaessaan sittenkin, että USA:n tuhoa ja sekaannusta aiheuttava sotainen ulkopolitiikka kuitenkin jatkuu ennallaan?

Itse ajattelisin, että ehkä Donald Trump on joko USA:n pelastaja tai yksi omiin virheisiinsä sortuvan imperialistisen jättiläisen kuolinkouristuksista. Itse ainakin toivon ensimmäistä koko maailman parhaaksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Erittäin hyvää pohdintaa, kiitos- täysin samoilla linjoilla. Trumpin valinta avaisi ainakin mahdollisuuden muutokseen, Hillary Clintonin valinta taas ei.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Ihmiset pelkäävät omaa parastaan. He mielummin vihaavat Venäjää ja tapattavat viattomia sen seurauksena USAnn johdolla. Kansakuntien suvereeni itsenäisyys ja siitä seuraav isolationismi on ihmiskunnan rauhan tae, mutta myös on ihmiskunnan suurin vihollinen näköjään.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Kiitos Niko, kun vaivauduit Trumpista kirjoittamaan. Trumpille ei kyllä voi ennustaa kovinkaan pitkää elinikää siinä tilanteessa, että hänestä näyttäisi tulevan presidentti tai jos hänet peräti valitaan presidentiksi. Jäljet pelottavat.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Taidat hieman erehtyä nyt, sillä jenkeissä on meneillään hiljainen vallankumous jossa näitä Trumpia vastustavia kasaariglobalisteja ajetaan nurkkaan. Se tosin tekee heistä vaarallisia ja heijastuu koko läntiseen maailmaan sodanlietsontana Euroopassa,jossa vallanvaihdos tapahtuu jälkijunassa. https://www.youtube.com/watch?v=WBMiUp567VM

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kannattaa lukea Trumpin The Art of Deal. Mies on nero median manipuloinnin saralla.

Käyttäjän nikokauko kuva
Niko Kauko

Kiitos suosituksesta, täytyy varmaan lukea tuo teos.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Kyllähän Trumpia nyt maailmalla haukutaan, mutta ääni kellossa vaihtuu kun Donaldista tulee presidentti; sitten samat lehdet kehuvat että näinhän sen piti mennäkin, paras mies mies valittiin. Kyllä maailman johtajille ja meidän Salellekin kelpaisi kutsu Trumpin johtamaan Valkoiseen Taloon.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Vaan mitenkäs onnistuvat ne rukouslounaat, vai peräti ilmaista päivällistäkö varten Timo Soinikin on sinne lennellyt?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Kaikki pelkää Donald Trumpia". Minä myös.

Pelottava hän on, vaikka onkin aivan normaali amerikkalainen. Sai isiltään miljoona dollaria tullessaan täysi-ikäiseksi ja on kasvattanut sen ties miten hurjan korkeaksi. Eihän hänelle pärjää Suomessa kuin Olli Rehn, Katainen ja Stubb.

Käyttäjän JaniJankkahMnnist kuva
Jani Männistö

Trumpin eduksi lasken myös sen, että hän on pakkorokotuksia vastaan.

Toimituksen poiminnat