Niko Aleksanteri Kauko Kirjoituksia itsenäisen Suomen puolesta

Miksi........?

  • Miksi........?

Miksi itsenäisyys

Vain itsenäinen valtio voi päättää omasta kohtalostaan ja suunnastaan. Vain itsenäisellä valtiolla on käytettävissään välineet, joilla se voi tehdä kansan tahdon mukaista politiikkaa. Näitä välineitä ovat mm. oma raha ja keskuspankki, itsenäinen lainsäädäntö, oma ulkopolitiikka ja oma tuomiovalta.

EU:hun sitoutuneet politiikot ovat luovuttaneet nämä elintärkeät välineet Suomelta pois ja tämän seurauksena yhteiskuntamme on täynnä vakavia ongelmia, joita emme pysty korjaamaan ilman näitä välineitä.

Olemme kuin korjaaja, joka voi vain todeta viat, mutta jolla ei ole tarvittavia työkaluja vikojen korjaamiseen.


Miksi kansallisvaltio

Kansallisvaltio on elinehto pienille kansoille kuten Suomi. Suuremmat kansat rakentavat EU:n ja Neuvostoliiton kaltaisia liittovaltioita saadakseen pienempiä kansoja valtansa alle ja hallitakseen niitä.

Vain omassa kansallisvaltiossa turvaamme oikeuden päättää itse omista asioistamme ja vain kansallisvaltiossa voimme toteuttaa todellista ja aitoa kansanvaltaa, joka toimii kansan suuren enemmistön hyväksi eikä hyödytä vain pientä osaa kansalaisista muiden elämänlaadun kustannuksella.

 

Miksi demokratia eli kansanvalta

Suomen perustuslain mukaan korkein valta, eli valtiovalta, kuuluu kansalle. Kansalaiset lainaavat tätä valtaansa edustajilleen eli kansanedustajille. EU-aikana kansanedustajat ovat siirtäneet suuria määriä tätä yksinomaan kansalle kuuluvaa valtaa Suomesta pois EU:lle Brysseliin.

Suomen kansa ei siis enää pysty päättämään omista asioistaan, sillä vallan siirtämisen seurauksena jo vähintään 70 prosenttia kaikesta Suomen lainsäädännöstä tulee Brysselistä.  Ilman aitoa kansanvaltaa ja ulkopuolelta ohjattuna yhteiskuntaamme on viety täysin eri suuntaan kuin kansan suuren enemmistön tahto ja etu olisi.


Miksi oma talousjärjestelmä

Vain itsenäinen valtio voi rakentaa oman talousjärjestelmän, joka parhaiten palvelee sen kansalaisten etuja. Tällainen järjestelmä Suomella olikin ennen EU-jäsenyyttä ja sen avulla pystyimme kustantamaan hyvinvointivaltiomme ilman velkaantumista ja samanaikaisesti vielä vaurastuimme.

EU:n talousjärjestelmää ei ole suunniteltu meitä suomalaisia varten, vaan sen tarkoitus on palvella EU-liittovaltion rakentamista. EU:n järjestelmässä ihmiset ovat olemassa taloutta varten eikä päinvastoin, niin kuin itsenäisen Suomen talousjärjestelmässä oli. EU:hun liittymisen jälkeen hyvinvointivaltiomme onkin mennyt jyrkkää alamäkeä.

Suurista leikkauksista ja kurjistamisesta huolimatta samalla on velkaannuttu räjähdysmäisesti. EU:n talousjärjestelmä onkin ollut Suomen kansantaloudelle ja yhteiskunnalle katastrofi vailla vertaansa ja tilanne tulee tästä vain entisestään pahenemaan EU:n jäsenenä pysyessämme.

 

Miksi puolueettomuus

Vain itsenäisellä valtiolla on kyky muodostaa suhteita muihin valtioihin omien etujensa pohjalta ja tähän se tarvitsee omaa ulkopolitiikkaa. Suomelle paras ja myös käytännössä testattu ulkopoliittinen linja on puolueettomuuspolitiikka. Tähän vaikuttavat mm. maamme koko ja sen geopoliittinen asema Venäjän naapurissa.

Puolueettomuus on paras tapa säilyttää rauha ja edistää sitä sekä vahvistaa kansainvälistä asemaamme. Puolueettomuudella varmistamme myös sen,  ettei Suomea alisteta suurvaltojen keihäänkärjeksi ja moukaksi, mistä asemasta Suomen kansa on saanut kärsiä lähes koko historiansa ajan.


Miksi Suomen perustuslaki

Suomen oma perustuslaki on säädetty turvaamaan suomalaisten oikeutta omaan itsenäiseen valtioon, jonka korkein vallankäyttäjä on sen kansa. EU ja siihen sitoutuneet poliitikot ovat nostaneet Suomen oman perustuslain yläpuolelle EU:n perustuslain.

EU:n perustuslaki on jyrkässä ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa, eikä sitä ei ole säädetty meitä suomalaisia varten. Sen tarkoitus on sinetöidä EU:n valta yli oman perustuslakimme sekä EU:n etujen ajaminen.

Tämä tilanne muistuttaa sortovuosia, jolloin Suomen kansa vastaavassa tilanteessa nousi puolustamaan omaa lakiaan vierasta lakia vastaan. Suomalaisten velvollisuus sekä itseään, että tulevia sukupolvia kohtaan, on alkaa toimia samoin nykytilanteessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Mutta eikös tavoitteena tai oikeastaan välttämätön ehto ihmiskunnan jatkolle ole yksi yhteinen suora demokratia (yhteiset hyvät pelisäännöt) maapallon ylitse?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Erinomainen kirjoitus, suomalaisia pidetään pimennossa, kaikki keskustelu EU:n tulevaisuudesta kuten nykyisyydestäkin halutaan vaientaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Perussuomalaisten möykkääminen itsenäisyydestä on samanlaista kuin Nummisuutarin Eskon itsepäisyys, pitää saada oma puumerkki.

Suomen lainsäädännöstä luulisin että 80 prosenttia voisi olla samaa kaikissa unionin maissa. Kaikki tekniset standardit, kaupankäyntiin liittyvät standardit, työturvallisuus, lääketurvallisuus, kemikaliot yms.

Ihmetyttää tavallisten virtasten, lahtisten ja nikojen haikailu devalvaatioiden perään. Eihän sen nimisiä ollut puunjalostusteollisuuden patruunoissa jotka devalvoimalla saivat miljardivoitot. Duunari tietysti kaiken maksoi selkänahastaN.

Jäähän Suomelle itsenäisyyttä vielä 20 prosenttia. Eikö se riitä mainiosti sipilöille ja soiniloille että voivat kurmuuttaa köyhää kansaa enemmän kuin Brysselin herraT ilkeävät.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kaikki tekniset standardit, kaupankäyntiin liittyvät standardit, työturvallisuus, lääketurvallisuus, kemikaliot yms."

Nämä kaikki säädetään ja hyväksytään erikseen Suomessa, täytyyhän virkamiehille saada työtä ja teollisuuudelle sekä kaupalle lisää kustannuksia. Suomi on pelkkä komission sätkynukke kuten useimmat EU-maat, isoilla taas on sananvaltaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Alat päästä kärryille. EU tutkii standardit ja tekee niistä direktiivit kaikille kansoille. Kunkin maan virkamiehet ja poliitikot sitten hyväksyvät ne. Tarvittaessa tekevät muutoksia.

Briteille tulee suuria lisäkustannuksia jos eroavat, sitten joutuvat itse tutkimaan ja kustantamaan kaikki standardit. Oikeastaan on hyvä että eroavat, sittenpähän päästään kokonaan eroon tuumistä ja jaloista ja pinteistä.

Pitäisikö meidän osoittaa itsenäisyyttä sillä että otamme käyttöön itsenäiset kyynärät ja jalat ja oravannahan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Pitäisikö meidän osoittaa itsenäisyyttä sillä että otamme käyttöön itsenäiset kyynärät ja jalat ja oravannahan?"

Pelleiletkö, Ranskassa keksittiin standardit jo 1800 luvulla ja ISO-järjestelmä lähes sata vuotta sitten.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Pakko tunnustaa, tekee mieli pelleillä joskus näiden "itsenäisyysmiesten" kustannuksella.

Totta että Ranskassa otettiin käyttöön ISO-standardit jo sata vuotta sitten. Siksikin on hyvä britit lähtevät tuumineen pois EU:sta.

Mutta laaja-alainen standardointi otettiin yli 2000 käyttöön Kiinassa: http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240502-d...

Terrakottasotilaista tunnettu Kiinan ensimmäinen keisari QIN yhdisti vuonna 221 e.Kr. seitsemän keskenään tappelevaa ruhtinaskuntaa.

"Jakautuneen Kiinan aikana monet asiat olivat aiheuttaneet hämmennystä. Kukin seitsemästä valtiosta käytti erilaisia pinta-alayksiköitä, eri pituisia vaunujen akseleita sekä erilaisia lakeja, kolikoita, painoja, mittoja, pukeutumistyylejä ja kirjoitusjärjestelmiä. Suuren keisarin johdolla nämä kaikki yhtenäistettiin ja otettiin käyttöön maanlaajuisesti. Sen jälkeen esimerkiksi ajoneuvoissa oli sama raideleveys."

"Kirjoitusjärjestelmän uudistaminen ja laajamittainen käyttöönotto oli Kiinan yhtenäisyyden kannalta ehkä merkittävin muutos. Valtio saattoi antaa julistuksia joita kaikki pystyivät lukemaan, vaikka ääntämistapa vaihteli suuresti. Vanhat kirjainmerkit kiemuraisine viivoineen korvattiin niin sanotuilla pienen sinetin merkeillä. Näistä suoraviivaisista siveltimenvedoista kehittyivät Kiinan nykyiset kirjainmerkit." (John Man: TERRAKOTTA-ARMEIJA)

Monissa asioissa Eurooppa on samalla tasolla kuin pronssikauden Kiina: Kymmeniä valtioita jotka eivät ole juuri muuta tehneet kuin taistelleet keskenään eniten maailmassa, kaikissa erilaiset lait, raha ja mittayksiköt. Vasta nyt EU on alkanut standardisoida ja yhtenäistää kuten Kiinassa tehtiin yli 2200 vuotta sitten. Vieläkin on paljon ihmisiä jotka haluaisivat ns. itsenäisyyttä eli palata pronssikaudelle.

Direktiivien julkaisemisessa emme kykene koskaan yltämään Kiinan tasolle: Pitäisi kehittää yksi kirjoitusjärjestelmä, kaikissa maissa julkaisut osattaisiin tulkita ja lukea omilla kielillä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Pohjois-Korea on tuollaisen itsenäisyyden toteuttanut, ja katsokaapa vain, millaista mustamaalausta niinsanottu vapaa maailma sitä kohtaan harjoittaa.

Väittäisin, että useimmat tähänkin kommenttiketjuun positiivisesti kommentoineet ovat nielleet koukkuineen perukkeineen sen propagandan, jota EU/USA -mieliset tahot ovat vuosikymmenien ajan syöttäneet.

En yritä tällä käännyttää ketään kannattamaan Pohjois-Koreaa, vaan haluan vain muistuttaa siitä, että jos me suomalaiset oikeasti tekisimme Suomesta itsenäisen ihan omaa talousjärjestelmää myöten -- niin että Suomi ei olisi enää rahalla ostettavissa eikä rahasta myytävissä -- niin maailman valtamedia alkaisi levittää meistä samanlaista propagandaa kuin Pohjois-Koreasta ja joutuisimme todennäköisesti myös kauppasaarron kohteeksi.

Ja aivan kuten te nyt uskotte sen mitä maailman valtamedia väittää Pohjois-Koreasta, läntisen maailman ihmiset alkaisivat vähitellen uskoa samanlaisia väitteitä Suomesta.

Minusta tuo ei silti tarkoita sitä, että itsenäisyyspyrkimyksistä olisi luovuttava. Toteanpa vain, että niillä on korkea hinta.

Miksi media valehtelee Pohjois-Koreasta?

Toimituksen poiminnat