Niko Aleksanteri Kauko Kirjoituksia itsenäisen Suomen puolesta

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 24 min 17 s sitten

Sote-päätös lykkääntyi ilmiriidan jälkeen – Tänään Kiuru kehui henkeä, Heikkinen syytti kokouskäytännön rikkomisesta

2 tuntia 1 min ago

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta ei saanut maanantaina päätettyä sote-uudistuksen vaatimista kesäkokouksistaan, vaan asia lykättiin huomisaamuun.

Valiokunnan hallitusryhmät, etenkin keskustapuolueen edustajat, ovat halunneet jatkaa sosiaali- ja terveydenhuolto- sekä maakuntauudistusten käsittelyä heinäkuun ensimmäisellä viikolla ja myös elokuussa, eduskunnan virkamiesjohdon kanssa sovittavina päivinä. Opposition edustajat ovat olleet sitä mieltä, ettei uudistuksen käsittelyllä ole kiire.

”Aamukahvi oli mennä väärään kurkkuun” – Uusi sote-varoitus hämmentää

2 tuntia 13 min ago

Sote-uudistuksen toimeenpano voi pahimmillaan halvaantua vuosikausiksi, varoittaa Kuntaliiton yhteysjohtaja Lauri Lamminmäki Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan. Varoitus on herättänyt huomiota somessa ja siihen on reagoinut myös muun muassa sote-projektijohtaja Päivi Nerg.

Hallituskumppani tyrmää kokoomusministerin pakolaisidean: ”Ei järkeä käytännössä eikä edes teoriassa”

3 tuntia 7 min ago

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, eurooppaministeri Sampo Terho vastustaa kiivaasti hallituskumppaninsa, sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) ehdotusta turvapaikkapolitiikan uudistamisesta.

Maakuntien palkkaerot kasvoivat: Kainuulaiset tienasivat vähiten

4 tuntia 2 min ago

Maakuntien väliset taloudelliset erot ovat pienentyneet Suomessa viime vuosina. Palkkojen väliset erot ovat kuitenkin kasvaneet. Tiedot käyvät selville elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ETLAn tutkimuksesta.

Luottoluokittajakin huolestui asuntokaupan uudesta riskistä – ”Huomio keskittyy taloyhtiölainoihin”

5 tuntia 42 min ago

Kotimaisten toimijoiden lisäksi nyt myös kansainvälinen luottoluokittaja Moody’s varoittelee suomalaisten taloyhtiölainojen sisältämistä riskeistä.

Luottoluokittaja pitää hyvänä, että suomalaiset ovat ymmärtäneet taloyhtiölainojen kasvun synnyttämät mahdolliset ongelmat.

– Viranomaisten huomio keskittyy kotitalouksien velkaantumiseen ja taloyhtiölainoihin. Tämä tukee Suomen luokitusnäkymiä, Moody’s päättelee tuoreessa raportissaan.

Angela Merkelin suosio laskee – pelastaako Euroopan kokous Saksan hallituksen?

6 tuntia 1 min ago

Alkanutta viikkoa pidetään elintärkeänä Saksan liittokanslerin Angela Merkelin hallitukselle. EU:n huippukokous etsii keinoja uudistaa turvapaikkajärjestelmää, jonka ongelmat jakavat erityisesti Saksan hallitusta.

Juha Sipilä vahvisti: Pohjois-Afrikan ”maihinnousukeskuksilla” laaja kannatus EU:ssa

8 tuntia 7 min ago

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on vahvistanut, että torstain EU-huippukokouksessa saatetaan päättää EU:n ulkopuolelle perustettavista keskuksista, joissa seulotaan esiin suojelun tarpeessa olevat turvapaikanhakijat. Loput tulijat lähetetään kotiin.

EU harkitsee yhteistyön lisäämistä Pohjois-Afrikan maiden kanssa ja niin kutsuttujen alueellisten maihinnousukeskusten perustamista mahdollisesti Marokkoon ja Tunisiaan. Keskuksista palautettaisiin suoraan kotimaahansa sellaiset henkilöt, jotka olisivat liikkeellä taloudellisin perustein ja joilla ei olisi suojelun tarvetta.

Erdogan jatkaa Turkin presidenttinä – alkaa käyttää diktaattorimaista valtaa

8 tuntia 29 min ago

Turkissa presidentti Recep Tayyip Erdogan on valittu viisivuotiselle jatkokaudelle suoraan presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Vaalitulos tarkoittaa samalla merkittäviä muutoksia turkkilaiseen yhteiskuntaan Erdoganin ajaman uuden perustuslain kautta.

Valtiollisen median mukaan Erdogan sai noin 53 prosenttia äänistä ja merkittävin kilpailija Muharrem Ince 31 prosenttia. Suoraan voittoon vaadittiin yli 50 prosenttia äänistä.

Surkean Puolan tie nousi pystyyn

24.6.2018 23:29

Jalkapallon MM-kisoihin suurin odotuksin lähtenyt Puola saa matkustaa Venäjältä kotiinsa jo alkusarjan jälkeen. Puolan putoaminen varmistui jatkopeleistä jo toisen ottelun jälkeen joukkueen hävittyä sunnuntaina Kolumbialle 0-3. Avausottelussaan Puola oli taipunut Senegalille 1-2.

Kolumbia siirtyi johtoon 40. minuutilla, kun vapaaksi unohdettu Yerry Mina puski joukkueen johtoon. Puolan puolustus oli hätää kärsimässä myös toisella puoliajalla. Radamel Falcao ja Juan Cuadrado onnistuivat kasvattamaan kolumbialaisten voittolukemia.

Lewis Hamilton palasi MM-kärkeen – Räikkönenkin palkintopallille

24.6.2018 20:32

Lewis Hamilton voitti sunnuntaina ajetun Ranskan F1-kisan ja palasi MM-sarjan kärkeen. Paalulta startannut Hamilton dominoi kisaa ja Mercedeksen voimayksikön uudistuspaketti näytti selkeästi tuoneen lisävauhtia.

Hamilton ei saanut kunnon vastusta. Hänen tallikaverinsa Valtteri Bottas menetti voittomahdollisuutensa heti alussa, kun Sebastian Vettel ajoi Bottasta päin. Vettel ajoi lopulta viidenneksi ja Bottas oli maalissa vasta seitsemäs.

Hamilton oli voiton jälkeen tunteikkaana.

Englannille ennätysvoitto ja jatkopaikka – Harry Kane jyrää

24.6.2018 20:16

Englanti etenee jalkapallon MM-kisoissa 2018 ainakin pidemmälle kuin neljä vuotta sitten. Sunnuntaina toisessa alkulohko-ottelussaan Englanti murjoi Panaman 6-1 ja varmisti jatkopaikkansa.

Englanti hallitsi peliä täysin. Panaman puolustus oli lievästi sanottuna kamalalla tasolla. Tauolla Englanti johti 5-0 ja toinen puoliaika oli lähinnä pelailua.

Ensimmäisiä tuloksia julki Turkissa: Erdogan saattaa saada yli 50 %:n kannatuksen

24.6.2018 19:45

Turkissa on julkistettu ensimmäisiä alustavia vaalituloksia, kun äänistä on laskettu noin 45 prosenttia. BBC:n mukaan istuva presidentti Recep Tayyip Erdogan on tämän hetkisen tilanteen mukaan saamassa noin 57 prosentin kannatuksen. 

Yli 50 prosentin äänisaalis tarkoittaisi sitä, Erdogan saisi jatkokauden ilman toista äänestyskierrosta.

Erdoganin pääasiallinen haastaja Muharrem Ince on alustavien tulosten mukaan saamassa 28 prosentin kannatuksen.

Asiantuntijalta 6 vinkkiä tietoturvan parantamiseen lomalla: ”Julkaise kuvat somessa vasta kotona”

24.6.2018 19:00

Suomalaiset ovat huolettomia matkailijoita, vaikka tietoturvarikokset ja identiteettivarkaudet ulkomailla lomaillessa ovat lisääntymään päin.  Deloitten selvityksestä käy ilmi, että suomalaisilla olisi parannettavaa tietoturvakäyttäytymisessään lomalla.

Kyselyyn vastanneista kolmannes ei reagoi, jos tarjoilija poistuu näkyvistä laskua maksettaessa ravintolassa. Pankkitilinsä tarkastaa väärinkäytösten varalta matkan jälkeen 46 prosenttia vastaajista.

EU-johtajat puivat maahanmuuttoa – Italia esittää Dublinin sopimuksen korvaamista

24.6.2018 18:38

EU-maiden johtajat pohtivat parhaillaan muuttoliikkeen aiheuttamia ongelmia. Brysseliin on kokoontunut johtajia kaikista muista EU-maista paitsi Tsekistä, Puolasta, Unakrista ja Slovakiasta, jotka ovat ilmoittaneet boikotoivansa kokousta.

Saksan liittokansleri Angela Merkel linjasi saapuessaan tapaamiseen, että pääasiallisena tavoitteena on EU:n ulkorajojen suojeleminen sekä laittoman maahanmuuton suitsiminen.

Suomalaistutkija: ”Donald Trumpin voittoon johtaneet tekijät vaikuttavat edelleen”

24.6.2018 12:33

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola ennakoi, että vuoden 2020 Yhdysvaltain presidentinvaaleista voi tulla äärimmäisen tiukat.

–Presidentti Donald Trumpin voittoon vuonna 2016 johtaneet tekijät vaikuttavat edelleen. Se voisi riittää siihen, että Trump saisi puolelleen polarisoituneen äänestäjäkunnan erittäin rumissa vaaleissa, hän kirjoittaa raportissaan.

Turkkilaiset äänestävät ”kohtalokkaissa” vaaleissa: ”Tekeekö armeija jälleen vallankaappauksen?”

24.6.2018 12:03

Turkkilaiset äänestävät tänään sunnuntaina presidentin- ja parlamenttivaaleissa. 

Kansanedustaja Ozan Yanar (vihr.) kuvailee vaaleja kohtalokkaiksi. Yanar on sekä Suomen että Turkin kansalainen.

–Turkki voi tuntua kaukaiselta, mutta se on varoittava esimerkki siitä, että mitkään oikeudet eivät ole itsestäänselvyys. Turkissa pidetään kohtalokkaat vaalit sunnuntaina, hän kommentoi Twitterissä.

Juhannuksen paluuliikenne vilkkaimmillaan juuri nyt: ”Jos sää on hyvä ja onnettomuuksia ei satu, voi sujua selvästi ennakoitua paremmin”

24.6.2018 11:32

Liikenneviraston mukaan juhannuksen paluuliikenne on vilkkaimmillaan tänään sunnuntaina kello 10 ja 22 välillä. Ruuhkia voi esiintyä varsinkin valtateillä 4 ja 5 Helsinkiin päin ja valtatiellä 9 Jyväskylästä Tampereelle. 

Liikennevirasto arvioi, että paluuliikenteessä ruuhkat ovat maltillisempia kuin menoliikenteessä.

–Meillä on omat ennustuksemme ruuhkista, mutta tilanteet voivat aina muuttua. Jos sää on hyvä ja onnettomuuksia ei satu, voi liikenne sujua selvästi ennakoitua paremmin. Tätä me tietenkin toivomme, liikennekeskuspäällikkö Juha Alikoivisto sanoo tiedotteessa.

Vasemmistonuorilta raju väite: ”Liian moni työnantaja hyödyntää nuorten vaikeaa tilannetta omaksi parhaakseen”

24.6.2018 10:58

Vasemmistonuorten puheenjohtajan Hanna-Marilla Zidanin mukaan tällä viikolla avattu Ilmianna pomosi –kampanja on parissa päivässä osoittanut tarpeellisuutensa.

EU-ero nousi puheenaiheeksi Ruotsissa: ”Maksamme suunnattoman suuret rahat ja saamme suunnattoman vähän takaisin”

24.6.2018 10:22

Kannatusmittauksissa Ruotsin toiseksi suurimmaksi puolueeksi syksyn vaalien alla noussut Ruotsidemokraatit järjestäisi kansanäänestyksen maan EU-jäsenyydestä tulevalla vaalikaudella.

–EU on suuri korruptiorinki, jossa kenelläkään ei ole kontrollia mistään, puolueen puheenjohtaja Jimmie Åkesson sanoo Dagens Industrin haastattelussa Kauppalehden mukaan.

Nyt tuli hyviä uutisia rakentamisesta: ”Pitkästä aikaa mittavia investointeja, mikä on hienoa havaita”

24.6.2018 09:39

Rakentamisen noususuhdanteen jatkuminen on parantanut rakennusalan yritysten kannattavuutta. Rakennusteollisuus RT:n kannattavuusselvityksen perusteella talonrakennusteollisuuden jäsenyritysten liikevoitto nousi viime vuonna 4,7 prosenttiin edellisvuoden 3,2 prosentin pohjalukemista. 

Rakennustuoteteollisuudessa kannattavuus ylsi 6,0 prosenttiin liikevoitolla mitattuna, kun se oli 4,8 prosenttia vuonna 2016.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat